עושים סדר בסגר

מחסן הבלהות Photo by Pixabay

הלבנת כספים ומבצעי קניות לוהטים במרתף

סגורים בבית? משעמם לכם? סדרו פינה אחת בבית ותזכו בסיפוק מיידי, כך קראו המומחים ברחבי הרשת. זה לא רעיון רע, חשבתי והסתכלתי על כל הפינות העמוסות מסביבי. אין שידה או ארונית בבית ללא מצבורי ניירות, קשקושים ושטויות. הארונות מתפוצצים והגראז', אוי הגראז'. שנים של אגרנות לפי מיטב מסורת החסכנות שהייתה נהוגה אצלנו במושב "לא זורקים משהו כי אולי נצטרך פעם". מנגד, עומדת יפנית קטנה וצייצנית שגורסת שעלינו להיפרד מכל החפצים שלא מסבים לנו אושר. אם ככה, אפשר מבחינתי להיפטר מכל הבית ולהשאיר רק את המקרר…

המצב החמור ביותר היה באגף המרתף. חדר חסר שימוש זה הפך למועדון חברתי לעכבישים גדולי מימדים ולבית קברות לרהיטים. כמו הספה הראשונה שלנו, שרכשנו במחיר משכורת שלמה, בהנחה מתצוגה. עם השנים איבדה הספה את צבעה המקורי, את הכריות ואולי עוד כמה חלקים חשובים. או מכונת ריצה חצי עובדת שעליתי עליה לאחרונה ב2012 ושידת טלוויזיה שעליה דורות של מכשירי אלקטרוניקה, מסובכים למוות בכבליהם. אם תחפרו מתחת לשכבות הארכיאולוגיות, תוכלו למצוא אפילו מערכת סטריאו משוכללת עם נגן DVD, פסגת הטכנולוגיה של שלהי המאה הקודמת.

זבל ואוצרות

תהליך המיון היה כאוב ומלא זכרונות. הנה המטען שחיפשתי! קרא ג'וניור. הנה משחק וידאו שאיבדתי אז קניתי חדש, אמרה הגדולה באדישות, משפט שמתמצת את היחס לחפצים בביתנו. החלטנו שמפנים הכל כדי לצבוע את החדר ולהחליף שטיח. בעיה קטנה, מרכזי התרומות ואפילו המזבלה העירונית סגורים לרגל הקורונה. התוכנית להעביר הכל לגראז' נתקלה בהתנגדות מצד הגראז'.

אולי מישהו צריך מפה משהו? תהיתי בקול קטן, נאמנה למשנתו של אבי "זבל של אחד זה אוצר של השני". בן הזוג היה סקפטי אבל חקר קצת בגוגל ומצא אפליקציה ייעודית למכירות יד שנייה. ביד קלה הוא העלה לשם תמונות ותיאור קצר ותוך דקות החל הטלפון לרטוט בקולות עליזים של קופה רושמת. אנשים החלו להתעניין וקבעו לבוא לקחת דברים!

דברים שאנשים מוכרים, מה זה סקוקום של 18 טון?

למה למסור אם אפשר למכור?

פרטי החינם עפו ראשונים אך עם האוכל בא התיאבון, לחרדתנו גילינו שמוכרים בכסף טוב את מה שאנחנו נותנים במתנה. הוחלט לדרוש מחיר סמלי. נדמה שנקיבת מחיר רק העלתה את ערכם של החפצים והטלפון לא הפסיק לצלצל. עד מהרה פתחנו במבצע הלבנת כספים כדי לחטא ביסודיות את זרם הדולרים שהגיע בשטרות קטנים.

הבחור הצעיר שבא לקנות את הכורסאות המתכווננות כבדות המשקל הודה לנו בחום, זה מתאים לי בדיוק לתיאטרון הביתי, הוא אמר בהתרגשות וסחב לבדו את הכורסאות המפלצתיות. תתחדש חביבי, זה היה עולה לנו כסף לזרוק אותן, שלא לדבר על כאב הגב.

בשלב זה פיתחנו מנטליות של סוחרי מכוניות ממולחים. לרוכשים שהגיעו לקנות מראה חסרת מסגרת (פריט נחשק במיוחד) הצענו בחביבות שידה או מכסחת דשא. פצחנו גם במבצעים לוהטים של 1+1. כל הרוכש כלי עבודה לגינה מקבל במתנה מעדר, מגרפה וחתול. לא כל מוצר עמד בציפיות שתלינו בו. ספרות ישראלית עכשווית לא הצליחה בשוק. לעומת זאת, ספרי בישול נחטפו מהמדפים. גם המדפים נחטפו.

למסירה, חומר הדלק של סיוטי התואר הראשון שלי, דברים שמוצאים כשמסדרים#

מסוחררים מהצלחתנו השיווקית התחלנו להסתובב בבית ולבחון את התכולה במבט מקצועי, הואזה הזאת יכולה להביא מחיר טוב, לא? חמישה דולר, קבע בן הזוג במומחיות. והשרפרף? לפחות עשרה. מה לגבי ציורים ישנים של הילדים, שאל במבט חולמני, אולי יש לזה שוק? בדאגה מסויימת שמתי לב שהוא התמכר קצת לצילצולי הקופה בטלפון ולפטפוטי החולין עם הקונים המזדמנים. לסבתא אחת שקנתה רדיו טייפ, הוא העניק בנדיבות קלטות אורגינליות של אלביס קוסטלו, שקית ברביות ותרומת צעצועים לכנסייה. ביום מוצלח במיוחד הוא אף שיכנע את אחד הרוכשים (מכסחת או רמקולים) לשלוח לו קורות חיים…

הבית שהתרוקן לאיטו התמלא באור ומרחבים, כאילו עבר דיאטת אביב מוצלחת והשיל משקל עודף. ההרגשה הייתה נפלאה. מי בעצם צריך את כל החפצים הללו? בימים אלו, בהם אני לא זוכרת אפילו איפה הנחתי את התיק והארנק, רכישות שהן לא אוכל נראות מיותרות בהחלט. יש לנו הכל, יש לנו יותר מדי מהכל.

כרגע החנות בגראז' שלנו עדיין מלאה בסחורה חמה. מעוניינים ללמוד יפנית? לתקן את האופנוע? ספרי קריאה והגות בנושאים שונים מחכים לכם על המדפים, יש גם מדפים. אנו פתוחים כל יום, גם בסופי השבוע, עד גמר המלאי. יש כפל מבצעים, אין החזרות…

FREE STUFF! Photo by Hagit Galatzer
Hagit Galatzer

Hagit Galatzer

חגית גלצר, עורכת וכותבת ראשית בסיאטלון, במקור מושבניקית מנווה-מבטח והיום מתגוררת באיזור סיאטל. עובדת במשרה תובענית אך מתגמלת שנקראת "בעל ושני ילדים" ובשעות המועטות שנותרו גם בהי-טק. מנסה לשמור על כושר אך מבלה את מרבית היום על כיסאות שונים. אוהבת לקרוא וגם לאכול אוכל בריא וטעים, בעיקר כשמישהו אחר מכין ומסדר אח"כ את המטבח.
Hagit Galatzer

Latest posts by Hagit Galatzer (see all)